3 de març 2012

BRIOIXETS AMB XIPS DE XOCOLATA



Ja fa temps que els vaig veure al blog Dulces Bocados i em van encantar des del primer moment...tant que ja els he fet tres o quatre vegades perquè són molt fàcils de fer i estan boníssims! I com bé diu ella són "tiernos, tiernisimos" ;)




El problema és que a casa volen tan ràpid que mai m'havia donat temps a fer-los fotos... i una altra cosa no... però fotogènics en són molt!




Kissed It (Feat. Velvet Revolver) by Macy Gray on Grooveshark


Ingredients: per 8 unitats aprox.
225g de farina de força
85g de llet calenta (que no fumegi)
40g de sucre
65g mantega
2 cdts. de llevat sec o 13g de llevat premsat (mig quadrat)
2 ous batuts
un pessic de sal
50g gotes de xocolata
sucre volat


Preparació: amb kitchenaid
Dissolem el llevat premsat amb la llet calenta. Posem la llet i 2/3 parts dels ous batuts al bol i remenem. Afegim la mantega a trossos, la sal i el sucre. Per últim la farina tamitzada. Treballem amb el ganxo d'amassar a velocitat baixa durant una bona estona (un quart d'hora aproximadament).
Tapem el bol i el deixem que llevi en un lloc càlid.
Preescalfem el forn a 220ºC.
Un cop la massa ha doblat el volum en fem porcions, hi afegim les gotes de xocolata i els hi donem forma rodona. Les col·loquem sobre una làmina de silicona, les pintem amb la resta d'ou batut i hi fiquem sucre volat per sobre.
Enfornar durant 7-10 minuts.

Per veure més possibles variants i la recepta original fes clic a Dulces Bocados!


17 comentaris:

  1. Tenen molt bona pinta!!
    Susanna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs són molt fàcils de fer, prova'ls un dia i repetiràs!

      Elimina
  2. Laia estan magnificos y muy buenos seguro y me encanta que te guste Dulces Bocados la Carme es divina en dulces y salados,doy fe igual que de tus recetas.
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me encanta el blog de Carmen...y el tuyo! Poco a poco me voy metiendo en la cocina en sí...pero de momento tengo bastante con lo dulce! ;) Gracias por tus comentarios! Como siempre, un placer!

      Elimina
  3. T'han quedat genial!!!!!!!! M'alegro molt que us agradin, a casa també volen, son boníssims tant amb xocolata com a sense.
    Moltíssimes gràcies per l'enllaç ;-)
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que sempre que miro el teu blog trobo algo per incloure a la llista de pendents! M'encanta! ;)

      Elimina
  4. Mmmm...sé que potser és massa típic per tu, però que tal unes cookies de xocolata? ;)

    I lo de la T-11 jo vaig flipar, pq també és d'aquelles coses que no penses..el tema quedar ara tinc nova feina, i menys dilluns que tinc tarda lliure, treballo de 18h a 22.30h! Així que haurem de trobar un altre momentet! ;)!

    Petunet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que estàs atrafegat! No pot ser pluriempleo! Doncs...les cookies de xocolata les provaràs quan ens veiem...tu diràs dia i hora!

      Elimina
  5. Quina pinta! Pero Això d'amassar 15 minuts amb ganxo... Crec que no es podrà fer sense kitchenaid. Haure de mirar sí alguna amiga em deixa probar de fer-los amb la seva...
    Felicitats!

    ResponElimina
  6. Quina pinta! Pero Això d'amassar 15 minuts amb ganxo... Crec que no es podrà fer sense kitchenaid. Haure de mirar sí alguna amiga em deixa probar de fer-los amb la seva...
    Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaya Laurita...tu no estás contenta con un comentario que lo haces por duplicado! Que mona eres!!! Y si...está pendiente una tarde en mi casa para probar el cacharro, amasar y "fondanear"! Pero cuando?
      Un bico!

      Elimina
  7. Una pinta fantàstica !!!
    Jo, de la kitchenaid res de res, però provaré de portar-los a la pràctica amb la thermomix, a veure que tal ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podem fer un canvi temporal...jeje

      Elimina
  8. Se ven estupendos,pero yo tampoco tengo el cacharro ese jejeje habria que probar la forma tradicional,aunque me imagino que costaria un poco mas,en fin que te han quedado muy ricos,besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Antonia! Seguro que con las "manitas" también te sale y además te pondrás muy fuerrrrte! ;)

      Elimina
  9. T'han quedat perfectes, quina presencia y quina textura, es veuen deliciosos. Molt bona la recepta Neus.

    Petons i que tingues un bon cap de setmana

    ResponElimina
  10. MUchas gracias por tu visita. Tienes un blog maravilloso!

    ResponElimina