28 de febr. 2012

PASTÍS DE XOCOLATA AMB MELMELADA DE MADUIXES



El passat cap de setmana va arribar carnestoltes, i amb ell, el repte de ser l'encàrregada de portar els postres a la festa que vam fer a casa d'uns amics on cadascú havia de portar una disfressa que comencés per la lletra "G" i una part del sopar... la primera era relativament fàcil (tot i que, tot s'ha de dir, no me la vaig currar massa...i vaig anar de gitana) però la segona no podien ser uns postres qualssevol sinó un pastís de xocolata "en toda regla" per desig exprés d'un dels assistents que s'havia encarregat de recordar-ho a tothom via cadena de mails! Uf! Quina pressió!!




Així doncs, no em va caldre pensar massa perquè estava clar que l'ingredient principal seria la xocolata però, aprofitant que comença la temporada de maduixes...què millor que aquestes per donar-hi un toc de color!

La veritat és que el pastís va agradar força i va venir just pels que érem, a una maduixa per cap! Però he de dir que qui va demanar el pastís de xocolata va ser l'únic que no se'l va poder acabar! Serà perquè estava molt tip del sopar però... vaaaaya tela David!! ;)





Ingredients:
Pel pa de pessic de xocolata
90g de sucre
70g de farina
20g de cacao en pols
3 ous
1 cdta. de Royal

Per la trufa
250ml de nata per muntar
100g de cobertura de xocolata negra

Pel farcit
un pot petit de melmelada de maduixa

Preparació:
Pel pa de pessic de xocolata
Tenim els ous a temperatura ambient. Batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Afegim la farina tamitzada amb el cacao i el royal amb moviments de baix cap a dalt per no desfinlar la massa. Quan ho hem integrat prou ho aboquem al motlle (o ho repartim entre tres motlles a parts iguals per tenir tres pans de pessic iguals i no haver de tallar-lo en tres parts un cop cuit).
Enfornem a 170ªC durant 15 minuts.
Si ho hem fet en un motlle tallem el pa de pessic en tres per farcir-lo un cop estigui fred.
 
Per la trufa
Posem la nata per muntar a escalfar en un cassó. Quan arrenca el bull, retirem el cassó del foc i hi fiquem la cobertura de xocolata a trossos tot remenant fins obtenir una barreja homogènia. Deixem que es refredi ho guardem a la nevera com a mínim 2 hores abans de muntar-la.

Pel farcit
Ecalfem la melmelada de maduixa amb un rajolí d'aigua i remenem fins que ens queda més líquida i fina.

Muntatge
Un cop tenim el pa de pessic en tres parts, el farcim de melmelada de maduixa. El recobrim de la trufa muntada i l'allisem tants com puguem per dalt i els costats. Ratllem xocolata i folrem els costats amb les virutes. Amb la trufa que ens ha sobrat, la posem dins una màniga amb una "boquilla" arrissada i decorem la part de sobre com més ens agradi. Decorem amb maduixes banyades de xocolata blanca perquè resalti.


Wishing You Were Somehow Here Again by Hayley Westenra on Grooveshark
Avui una petició personal... "de l'altra et vaig dir ni fu ni fa... però aquesta entra directe, gràcies"


Bon profit!

21 comentaris:

  1. mmmmm
    Es pot enviar per correu que no sigui electrònic??
    Es que amb la fot no en tinc prou...jeje :)
    Sembla fàcil, provarem de fer-lo i et faig menció!!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jaja! suposo que es podria enviar d'alguna manera! :)
      Però em farà gràcia veure la foto si el fas!

      Elimina
  2. Una pinta espectacular¡¡¡¡seguro que estaba delicioso,besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eii! Si lo estaba si!! Gracias por tus comentarios!!

      Elimina
  3. Renoi quina pinta !!!
    Jo també en vull un troç !!!
    Quina enveja no haver estat a la festa de carnestoltes !!!
    Ve, haurem de provar una versió particular del pastís ...
    Una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Passa quan vulguis! Sempre hi haurà algo dolç per atipar-te, ja ho saps!

      Elimina
  4. esto marcha Laia ya no soy el primero en comentar.
    Una tarta expectacular,buenisima y bien decorada,lo bordas.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pero qué está pasaaando?? Tú que eras mi fiel seguidor... jejeje!
      Gracias por tus comentarios! Tot un honor...
      Un beso!

      Elimina
  5. Laieta! Aixi que he arribat a casa he buscat el bloc! Mencanta! Bon menjar, bones fotos i bona música! Magrada molt la convinació!
    Tanire comentant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai Marina, has posat el turbo! Me'n alegro que t'agradi! Ara estarem en contacte també pel món blogger!
      Un petó!

      Elimina
  6. Estic enganxada al teu blog, és espectacular! Quin dia vens a dinar a casa?

    ResponElimina
  7. Por lo que llevo visto de tú blog, puedo decirte que me encanta!!!!
    Muy buenas recetas y una fotografia genial, asi que ya me veras por aqui en más ocasiones, gracias por tú visita y comentario en mi blog eres muy amable.
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina
  8. que aspecto tan irresistible tiene este pastel, debe estar para chuparse los dedos!!!un besito y que disfrutes del fin de semana!

    ResponElimina
  9. Una pinta boníssima Laia, i unes fotos increíbles. Donen ganes de tastarla.

    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  10. Quina pinta nena!! encara q només de mirar-la ja engreixa!!!D'aquí a res voldré el llibre de receptes editat ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) t'imagines? que guai! ens veiem daquí res!

      Elimina
  11. Anònim8.3.12

    Apa! Nena! vaya pastís que t´has currat!
    Montse Carrere

    ResponElimina
  12. Anònim14.3.12

    Uoh nena! no sabia que t'havies tornat una cuinera de primer nivell.... Déu ni do! una pinta boníssima tot plegat!!!!!
    Glòria Tersol

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje! quan tornis de londres ens veiem gloria!!!

      Elimina
  13. Acabo de descubrir tu blog!! y me ha encantado..me quedo por aqui...
    Besitos

    ResponElimina