22 de febr. 2012

GALETES DE CIVADA I XOCOLATA



Tinc tantes receptes a la llista de pendents que només em falta mirar encara més revistes i blogs de cuina per anar-la augmentant dia a dia...sé que no ho hauria de fer però no me'n puc estar! Miro i remiro les fotos, les receptes...hi ha tan bones idees! Aquest cop li va tocar el torn a la revista de la Thermomix, "caxarro" que no tinc però al que no li faria un lleig, està clar!

El cas és que tot va venir molt rodat...aquell cap de setmana tocava pujar a veure la família...fora feia un fred de mil dimonis i sortir de casa no era una opció gaire atractiva, si més no, quan tens a casa una altra boja de la cuina com jo que la setmana entrant havia de portar alguna cosa a la feina per celebrar el sant i...com que a les dues ens costa poc engrescar-nos, allà ens tens triant recepta i posant el forn en marxa!




Voliem alguna cosa senzilla per picar i fàcil de transportar...i fullejant la revista, les galetes de civada ens van cridar l'atenció des del primer moment! Estan tremendes i són molt fàcils de fer!
Però hi ha un petit problema, si la revista no s'equivoca cada unitat equival a 100kcal i clar, menjar-se una trista galeta seria una broma!! Així que per fer-les, millor esperar-se a acabar la dieta o ni començar-la!




I abans de posar la recepta no puc deixar de donar les gràcies a la Susanna del blog Xocolat&Co (una cucada que he descobert no fa massa...), per haver-me otorgat un petit premi dins aquest món virtual dels blogs! M'ha fet molt il·lusió veure "El racó dolç" allà posat!!! Graccie mile!

El "premi" consisteix en nomenar 4 blogs amb menys de 200 seguidors (fins aquí està clar que entro en els requisits...jeje!) que segueixis habitualment i que d'alguna manera et serveixin d'inspiració tot el que fan. Crec que ara em toca a mi fer el mateix...però me'n estic adonant que la majoria de blogs que segueixo tenen moooolts moltissims seguidors i està difícil trobar-ne amb menys de 200!! Així doncs, suposo que no passa res si la selecció és un mix i la faig entre alguns dels que últimament em tenen embobada, als que arribo i m'hi quedo una bona estona de recepta en recepta...

Entre ells, "Dos entre bambalinas" un blog que combina cuina, moda, disseny... amb unes fotos precioses que t'enganxen a la primera, "Dulces bocados", m'encanta tot el què fa, com ho explica i com ho presenta..., "Love food", tinc debilitat per les bones fotos i aquí ho són totes, i per últim un blog estranger "Sweetapolita", d'on trec mil idees de decoració pastissera, flipo amb la monada de fotos que fa (sobretot amb les de les seves filles menjant-se els seus pastissos) i amb el qual practico l'anglès!

A part d'aquests n'hi ha una llista infinita que no me l'acabo però si començo puc no acabar en tres dies!! Així que millor posem música i aquí ve la recepta de les galetes...

This Year's Love by David Gray on Grooveshark


Ingredients: 35 galetes aprox.

130g de mantega
150g de sucre moreno
50g de sucre normal
1 cdta. de sucre vainillat
1 ou
100g de flocs de civada
60g de coco ratllat
60g de farina
1/2 cdta. de bicarbonat
1/2 cdta. de royal
un pessic de sal
200g de cobertura de xocolata negra

Preparació:
Preescalfar el forn a 170ºC.
En un bol barregem la mantega amb els tres tipus de sucre fins que queda una barreja homogènia. Després afegim l'ou i remenem fins que queda integrat.
Afegim els flocs de civada i el coco i ho integrem.
Finalment, incorporem la farina prèviament tamitzada i barrejada amb el royal, el bicarbonat i la sal.
Preparem una làmina de silicona sobre la safata de forn i hi col·loquem petites boles de la massa. Cal separar-les 5 o 6cm entre unes i altres perquè, un cop al forn, la massa es desfarà i s'extendrà molt. Si no ho fem se'ns ajuntaran les galetes en una super galeta gegant!
Fornegem durant 10 minuts amb aire.

Posem la xocolata en un bol al microones i la desfem. Un cop desfeta, pintem la meitat de les galetes amb xocolata i hi col·loquem a sobre una altra galeta. Podem decorar-les per sobre amb xocolata o com més ens agradi.

Bon profit!

11 comentaris:

  1. genial estas galetas de civada,coco i xocolata y felicidades poe el premio y me alegra saber que te inspiras en buenos blogs sobre todo el de Carmen dulces bocados una joja de blog y de persona.
    bon dia
    peto

    ResponElimina
  2. Las galletas tienen que estar bueniiiiiiiiiiiisimas,tienen una pinta increible,muchas felicidades por tu premio,un besito.

    ResponElimina
  3. Que bones! Felicitats pel premi. Crec que encara que tinguis poc seguidors, és dels blogs més cuidats dels que he vist i mès ben explicats. Ànims, la tieta ja et fa propaganda, espero que aviat arribis als 100 i després ja està fet per arribar als 1000.

    ResponElimina
  4. Laia, estava llegint el post i de repent he vist el nostre bloc... No et fas una idea de la il·lusió que m'ha fet. El teu és un dels blocs que segueixo habitualment i, creu-me que dels que amb més estima llegeixo.

    Unes galetes amb una pinta boníssima, me n'emporto un parell per celebrar el premi ;) Moltíssimes felicitats a tú també per el teu.

    Petons bonica

    ResponElimina
  5. Quin descobriment!! un altre pagina dolça, molt bona pinta aquestes galetes!!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats pel premi!!

    ResponElimina
  7. Quina il·lusió que companys del mon virtual amb les mateixes afeccions que tu, et reconeguin la feina que amb tanta cura plasmes en aquest blog !!!
    Felicitats !!!

    Sóc l'altra boja de la cuina, si, la que vaig portar les galetes a la feina per que era el meu aniversari ... he de dir que no en van quedar ni les engrunes, van volar totes en un santiament, i n'hi havia una bona pila, aìxò us donarà una diea de lo bones que estaven !!!

    Laia, segueix així, i cada dia tindràs més audiència, be, en el mon dels blogs no se com es diria ...

    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Tinc curiositat per aquestes galetes!! La veritat es que no n'he provat mai de civada així que m'anoto la recepta.
    Per cert si vulguessis el dibuix del premi te'l puc passar amb .jpg.
    Ptnts.
    Susanna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai doncs sí, gaixí l'inclouré en el post!! Moltes gràcies! ;)
      I ja em diràs què tal les galetes!
      Petons!

      Elimina
  9. Uhm, quina bona pinta! M'agrada el teu blog, em quedo a donar una volta!, Salutacions! Sandra

    ResponElimina