8 de febr. 2012

CARQUINYOLIS



Mira que els fruits secs no és algo que em motivi especialment... però amb els carquinyolis la cosa canvia... una pasta seca, cruixent i amb un gust realment bò! Els tens allà davant, sembla que no venen de gust però en piques un i ja no pares...




A més, a qualsevol hora venen bé... per esmorzar, per picar entre hores...sols, amb un vinet, amb xocolata...




Cançó casi perfecta...

Falling Slowly by Soundtrack on Grooveshark


Ingredients:
220g de farina
110g de sucre
un ou sencer
2 cullerades d'aigua
100g d'atmetlles crues amb pell
una cullerada de llevat en pols
una culleradeta de vainilla ensucrada
la ratlladura d'una llimona
mitja culleradeta de canyella en pols
un pessic de sal

Preparació:
Posem les atmetlles a remullar en un bol.
Preescalfem el forn a 190ºC.
Posem el sucre, l'aigua i l'ou en un bol i ho barregem fins que queda tot dissolt.
Afegim la farina tamitzada amb el llevat, la canyella, la vainilla, la sal i la ratlladura de la llimona. Barregem fins que queda una massa homogènia i consistent.
Per últim afegim les atmetlles escorregudes i amassem a mà fins que queden del tot repartides dins la massa.
Dividim la massa en quatre parts i cadascuna la transformem en una barra de 20cm de llarg.
Pintem les barres amb una mica d'ou batut i les col·loquem sobre una làmina de silicona.
Coure al forn uns 20 minuts.
Un cop cuites i daurades, tallem les barretes en diagonal, en llesques d'un cm de gruix aprox. Retornar-les al forn i deixar assecar cinc minuts més dins del forn.
Un cop tenim els carquinyolis freds, els guardarem en recipient hermètic.

5 comentaris:

  1. Impressionants !!! Boníssims !!!
    En dono fe, que els he provat !!!

    ResponElimina
  2. yo no los he probado los tuyos ja,ja ,pero hace un par de meses que tambien los hice pero me falta publicarlos y si son bonissims.
    vaya hoy me ha ganado la tieta en comentar jeje
    peto

    ResponElimina
  3. Jo tambe dono fe, pero... ja se han acabat!:(

    ResponElimina
  4. Jo tambe dono fe, pero... ja se han acabat!:(

    ResponElimina
  5. No los he probado pero tienen buena pinta, yo creo que los sumergería en un buen tazón de chocolate ;)

    UN beso

    ResponElimina