23 de des. 2011

GALETES DE NADAL 2nd round amb cookies de xocolata





Han estat uns dies de no parar, amunt i avall, fent galetes, decorant, embolicant-les en plan "cuco" per regalar a amics, família... però el resultat val la pena! El problema ve quan tot es retrassa per culpa del "reportatge fotogràfic" previ a la pujada al blog, jeje! Tenir-les fetes i haver d'esperar a fer les fotos per poder enllestir els regals...grgr!! Algú s'ofereix a fer de fotògraf itinerant? Perquè ja ho he intentat amb el que tinc casa però no hi ha manera, ni cas, com si sentís ploure!! A ell parlali de natura però la fotografia gastronòmica diguem que li rellisca! ;(
Així que, una vegada més, no hi ha hagut més remei que posar-s'hi i intentar treure algo decent per pujar-ho al blog! Crec que hauré d'apostar per un curs de fotografia com cal i llençar-m'hi de cap...qui sap, potser els Reis em donen la última empenta...




>Per la decoració
He fet servir fondant que he tenyit de groc per la bufanda i glassejat per la resta.

>Per les galetes
Ingredients (Per a unes 15 galetes grans aprox.)
180 g mantega 
90 g sucre llustre
30 g llet
270 gr. farina
30g de cacao pur en pols (jo utilitzo el de Valor)
un pessic de sal
un pessic de vainilla ensucrada
Preparació:
En un bol de mida mitjana posem la mantega a punt de pomada (tova a Tambient) i la treballem juntament amb el sucre, la sal, la vainilla i la llet, fins assolir una barreja homogènia.

Un cop tenim la massa ben lligada, afegirem poc a poc la farina barrejada amb el cacao en pols i prèviament tamitzats. Aquesta massa anirà quedant cada vegada més sòlida perquè la quantitat de farina és abundant! Acabarem de lligar-la amb les mans sobre el moble de cuina, ajudant-nos amb una mica de farina per evitar que s'enganxi. El color que veurem és un marró clar que acabarà enfosquint-se un cop al forn i quedaran les galetes marró fosc com a la foto.

Dividirem la massa en dues parts i la embolicarem amb paper film per a que no s'asequi. Tot seguit la deixem reposar a la nevera durant un mínim de 30 minuts. És millor fer aquesta divisió abans de posar-la a la nevera perquè un cop la treiem estarà molt dura i serà més difícil de manipular.

Tot seguit, agafem una de les dues parts i l'anem estirant amb el corró fent una làmina del gruix que desitgem que tinguin les nostres galetes (personalment prefereixo no fer-les gaire primes perquè de seguida es torren i, si posteriorment les volem decorar, se'ns estovaran ràpidament). Aquest pas convé fer-lo embolicant la massa amb paper film per a que no se'ns enganxi la massa al curró.

Un cop tinguem el gruix que volem, nomès cal anar tallant la massa amb els motlles per fer galetes. N'hi ha de totes mides i formes. Quan ja no hi hagi espai a la làmina, la tornem a ajuntar i estirar, repetint el mateix procés una i altra vegada.

Seguirem el mateix procés amb la segona massa que ens espera a la nevera (no la treiem abans de la nevera perquè freda és més fàcil de manipular, no se'ns enganxa al motlle i la separem fàcilment per posar-la a la làmina de forn).

Col·loquem les peces sobre una làmina de silicona i aquesta sobre la safata que introduïrem al forn. Aquest ha d'estar preescalfat a 170ºC. Enfornem durant 10-15 minuts.

2 comentaris:

  1. Cada cop et superes més! És una passada.
    Estic neguitosa per veure el tortell de Reis...depén de com sigui hi haurà premi!

    ResponElimina
  2. T'han quedat senzilles i molt boniques!!
    Per cert a mi em passa el mateix amb el fotograf!! el tinc a casa pero el tema gastronomic no li va, quan son viatges i paisatges no té problema... així que ens tenim que apanyar ;)
    Susanna.

    ResponElimina