13 d’ag. 2011

ROSQUILLES DE CIRERA



No estava previst fer aquestes galetes, bàsicament perquè no m'agrada la fruita confitada (i sempre la trec de la coca de St joan) però ha estat obrir el llibre aquest matí mentre esmorzava i pensar "...no tenen mala pinta aquestes galetones... i queden tan bé a la foto...", "potser no es nota massa la fruita així picadeta..."
Així doncs, no m'ho he pensat dues vegades i he fet de maruja al complet. M'he vestit, he anat al súper a comprar el que em faltava i m'he posat "manos a la obra".
...no hi ha res millor que estar de vacances i poder dedicar temps a fer el que t'agrada sense presses... A més, després d'uns dies fora de casa ve taaan de gust un matí tranquil... receptes per aquí i per allà... ara faig això, ara faig allò... un luxe que durant l'any es fa impossible!
El llibre en qüestió es diu "Paso a paso, Repostería y panaderia" de l'editorial "Parragon". El vaig veure un dia a l'fnac, em va encantar i va acabar sent un dels regals de Reis :) Fins el dia d'avui només havia fet una de les receptes que s'hi expliquen (encara no publicada al blog per motius "x"... però tot arribarà) ...ara bé, a partir d'ara penso treureli el suc! De fet, ja tinc preparats els ingredients per la següent recepta que, si tot va bé, faré al llarg del cap de setmana...




En aquest cas, els ingredients són ben senzills i normalment els tenim a casa. L'únic que no tenia era la fruita confitada. Les escollides han estat les cireres però que es podria fer amb qualsevol altra fruita o amb vàries a la vegada, i així agafarien encara més color.




Aquest ha estat el segon cop que utilitzava el curró josep&joseph que permet regular el gruix de la massa de les galetes per tal que totes surtin planes i uniformes. Té tres possibles mesures que permeten fer galetes de 2, 6 i 10mm de gruix.  Es pot comprar aquí i la veritat és que és molt útil!




Un cop estirada la massa només cal anar fent les rosquilles amb l'ajuda d'un tallapastes gran i un de més petit. Cal tenir en compte que si és estiu, la massa s'escalfa ràpidament i pot ser necessari deixar-la una estona a la nevera abans de continuar tallant les galetes. Del contrari, se'ns enganxarà la massa a la làmina de silicona i serà molt difícil manipular-la.




Un cop enfornades, les deixem refredar sobre una reixa metàl·lica i ja les podem decorar al gust. En aquest cas he seguit les indicacions del llibre on recomana un glassejat amb suc de llimona però podríem fer-ho amb xocolata o amb el que se'ns acudeixi...




Ingredients:
110g de mantega a temperatura ambient
85g de sucre llustre
1 rovell d'ou
la ratlladura fina de mitja llimona
200g de farina
50g de cireres confitades tallades ben petites

Pel glassejat:
80g de sucre llustre
1 i 1/2 cullerades de suc de llimona


Preparació:
Preescalfem el forn a 190ºC.
Posem en un bol la mantega i el sucre i ho batem fins que tenim una barreja homogènia.
Agreguem el rovell d'ou i la ratlladura de llimona sense deixar de batre.
Tamitzem poc a poc la farina sobre la barreja i remenem fins que quedi ben integrada.
Afegim les cireres i remenem fins que quedin ben barrejades.
Extenem la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un curró fins obtenir un gruix aproximat de 6mm.
Amb l'ajuda d'un tallapastes anem fent circumferències d'uns 7cm de diàmetre.
Amb un tallapastes més petit treiem la circumferència concèntrica de manera que ens quedi una rosquilla. i les anem col·locant sobre una altra làmina de silicona llesta per enfornar.
Enfornem durant 10 minuts o fins que agafin un color torradet.
Deixem que es refredin sobre una reixa metàl·lica.

Pel glassejat, barregem poc a poc el sucre llustre amb el suc de llimona fins obtenir una pasta blanca homogènia. Cobrim les rosquilles deliniant la superfície amb el glassejat. Les deixem reposar fins que el glassejat s'hagi assecat.


4 comentaris:

  1. mmmm nena, ara me'n menjava una!!!! quina pinta!!!!

    ResponElimina
  2. M'encanten!! m'estan venint unes ganes de comprar-me el curro de la foto..

    ResponElimina
  3. nena... quina pinta!! a veure quan tornem a quedar per fer algun pastelillu... jejeje

    ResponElimina
  4. Hola! doncs aquí tens a una altra que no pot amb la fruita confitada! jajajaajajja. Això del bloc ens va redescobrir noves vies, oi??? petonets i gràcies pels teus comentaris

    ResponElimina