31 d’ag. 2011

FARCELLETS DE POMA, XOCOLATA I AVELLANES





Després de dies i dies d'haver fet la recepta i tenir les fotos fetes i editades, avui finalment ho pujo al blog! No sé si serà la calor o la mandra de tornar a la rutina però fins i tot em fa mandra posar el blog al dia! Només calia escriure la recepta i donar-li una mica de forma a tot plegat però això també se m'ha fet llaaaarg... Estic vaga, molt vaga! Fins que avui, la meva tarda de festa, he decidit dedicar-la, en part, a actualitzar Sí o Sí...

La recepta també està treta del llibre "Paso a paso, Reposteria y panaderia" del que ja vaig treure l'última actualització...com podeu veure dóna molt si... :)
Les receptes són molt senzilles, estan ben explicades i són fàcils de seguir... s'hi troba una mica de tot: pastissos, magdalenes, pa, galetes... sembla que hi guanyi algo fent-ne propaganda però no és així, simplement li he agafat el "gustillo"!




Un consell, millor no posar gaire quantitat de massa dins el farcellets perquè sinó la pasta filo s'humitejarà, s'obrirà i el resultat no serà l'esperat! :P




Ingredients:
50g de mantega fosa i una mica més per engreixar
80g d'avellanes moltes
125ml de nata agra (crema)*
2 pomes mitjanes pelades i ratllades (molt primes)
50g de xocolata amarga fosa
9 làmines quadrades de pasta filo d'uns 15cm de costat
sucre llustre per decorar

*per fer-la a casa: barrejar 60ml de iogur griego i 60 ml de nata per muntar, remenem i afegim una culleradeta de suc de llimona. Deixem a la nevera una estona i ja la tenim llesta.

Preparació:
Escalfem el forn a 180ºC.
En un bol posem les avellanes i la nata agria. Remenem i afegim la poma i la xocolata fosa fins que queda tot ben barrejat.
Tallem les làmines de pasta filo en quatre quadrats.
Posem un quadrat damunt del marbre i l'untem amb la mantega fosa amb l'ajuda d'un pinzell de cuina. Al damunt d'aquest posem un segon quadrat i el tornem a untar.
Col·loquem una culleradeta de la barreja al centre del quadrat i unim els quatre costats de la pasta formant farcellets.
Repetim la operació amb tota la pasta.
Col·loquem els farcellets sobre una làmina de silicona deixant una separació entre ells.

Els fiquem al forn a coure durant 10 minuts o el temps necessari per a que agafin color daurat.
Els retirem del forn i els deixem refredar.
Decorem amb sucre llustre per sobre.

El millor és menjar-los el mateix dia perquè sinó ja no seran cruixents i perden la gràcia.

8 comentaris:

  1. molt bons aquest farcellets de xoco i poma
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  2. quina pinta nena!!! Un dia ens hem de juntar com tu dius i passar una tarda cuinant juntes!!!
    Petonetes de la teva compi de batallitas reposteras ;)

    ResponElimina
  3. Hola Miriam! La Laura Villamarin m'ha recomanat el teu blog, ara he preparat aquests farcellets que tenen tan bona pinta, a mi m'han quedat massa grossos però fan molt bona cara. Ja et contaré quan els tastem!

    ResponElimina
  4. hola laia m´agrada molt els farcellets, quan pugis a la torre en farem. fins haviat

    ResponElimina
  5. Buff, aquests farcellets han de ser una temptació!!
    Petons!

    ResponElimina
  6. quina recepta més bona!! Me l'apunto ara mateix.

    ResponElimina
  7. Boníssim, el toc de poma es senzillament.... ummm!!!!

    ResponElimina