2 de jul. 2011

MACARONS



Va començar sent una curiositat per passar a ser un repte i una necessitat! Cada vegada que els veia a l'aparador d'una pastisseria pensava "els has de fer"... però cada cop que llegia algun recepta em feia enrere! No n'hi ha ni una d'igual! Semblen molt complicades... Totes parlen de deixar envellir els ous deixant-los fora de la nevera, com a mínim, 48h!!! I destapats!!! Aaaarg! Deu ser defecte de la professió però a mi això em sembla, si més no, imprudent! ;) A més, si hi ha una cosa que no tinc és massa paciència... i haver de planificar el fet de fer una recepta amb dies d'antel·lació és una  cosa que pot amb mi!!! Segur que si deixo les clares a fora dos dies abans, arriba el dia i passa qualsevol cosa que m'impedeix fer la recepta aquell mateix dia! Així que això de les clares envellides va passar a millor vida... i finalment m'hi vaig llençar!
El proper repte és fer-los de mil colors diferents i trobar qui se'ls vulgui menjar tots perquè, si alguna cosa tenen, és que atipen i de quina manera!!!



Ingredients:
220g de sucre llustre
125g d'atmetlla molguda
3 clares d'ou uns (90g aprox.)
30g de sucre normal
un almíbar (150g de sucre i 50 ml d'aigua)

Preparació:
Barregem el sucre llustre amb l'atmetlla molguda fins que queda una pols homogènia. Reservem.
Posem els 150g de sucre i els 50ml d'aigua en un recipient al foc per començar a fer l'almíbar.
Mentrestant batem les clares d'ou (a temperatura ambient, res de clares envellides...) i, quan tot just comencen a agafar consistència, incorporem els 30g de sucre normal en forma de pluja alhora que continuem batent. Si els volem fer de colors afegim una goteta de colorant en aquest punt. (Si utilitzem colorant en pols, l'incorporem barrejat amb el sucre llustre).
L'almíbar es fa molt ràpid i, un cop comencen a fer-se bombolles, ja podem retirar-lo del foc. Incorporem poc a poc l'almíbar en forma de rajolí continu sobre les clares mentre continuem batent.
Afegim poc a poc la barreja d'atmetlla i sucre que hem preparat en començar sobre les clares muntades i ho anem incorporant fins que queda integrat.

Posem la massa resultant en una màniga pastissera amb una "boquilla" ampla i llisa. Anem fent rodones sobre un full paper sulfuritzat. Com més semblants siguin de tamany, més bé ens quedaran els macarons. Per fer-ho, ens podem ajudar fent una plantilla, és a dir, dibuixant petites rodones* sobre el paper sulfuritzat i girant-lo alhora de ficar-hi la massa dels macarons. Les rodones es transparentaran i així farem tots els macarons de la mateixa mida.
*Podem utilitzar el tap d'una ampolla d'aigua per fixar una mida.

Deixarem que reposin 1 horeta fin que, en tocar-los per sobre, notem que estan secs i s'ha format una petita crosta.

Enfornem amb el forn preescalfat a 150ºC durant 12 minuts. Als pocs minuts veurem que ja han crescut.
Un cop els tenim fora del forn els deixem refredar i els farcim del que més ens agradi. En aquest cas els vaig farcir de xocolata amb mantega fonent 75g de xocolata per 50g de mantega.

Ara ja només quedava la sessió fotogràfica que, en aquest cas, va anar a càrrec del meu germà. Em va fer el favor de fer les fotos mentre jo preparava unes madalenes per portar a casa dels tiets! Aquí us deixo el seu blog dedicat a la fotografia i al disseny gràfic "qüestio de llum", no té desperdici!!!



2 comentaris:

  1. nena t'han quedat moníssims!!!! Tota una professional,eh!? Els probaré de fer algun dia,ja t'agafaré la recepta,jeje. Muaaaak!

    ResponElimina
  2. Hola soy amigo de Anna Armengol y el otro dia en la verbena me comento que tenias un blog y le dije que me enviase la dirección,pues hoy la he recibido y te felicito como lo tienes todo divino,majestuoso y una calidad muy buena que supongo que Anna opina lo mismo.
    Te he dado una vuelta y lo encuentro todo muy bien vamos me has sorpredido agradablemente.
    Me hago seguidor y asi no te pierdo.
    bona nit
    peto
    miquel

    ResponElimina