26 de juny 2011

PASTÍS DE FONDANT




Per l'aniversari una amiga em va regalar el que seria el meu primer paquet de fondant! Mai n'havia fet servir i no tenia idea de com manipular-lo.. El vaig tenir guardat a l'armari durant uns mesos i cada cop que el veia al prestatge pensava "ja va tocant..." però no trobava el moment!
Va arribar el mes de maig i amb ell, la data de caducitat del producte!!! Era un "ara o mai" i vam quedar amb aquesta amiga perquè vingués a casa un dia i posar-nos-hi les dos, surtís el que surtís! Finalment vam ser tres a la cuina, un bon número! Mentre una farcia el pa de pessic l'altra tenyia el fondant i l'altra li donava forma... I aquest va ser el resultat, el nostre primer pastís de fondant!

Un cop vam tenir fet el pa de pessic, el vam farcir de mermelada de préssec casolana (vinguda directament de Tremp, la millor garantia de qualitat!) i vam passar a la decoració amb fondant.
Vam partir de fondant blanc per cobrir el pa de pessic i en vam tenyir tres petites parts amb colors diferents per acabar de decorar.




Amb un tallador de galetes rodó vam anar fent petites rodones de colors que vam col·locar sobre el fondant blanc de manera que quedés vistós. Per últim, vam fer un llaç de color lila que vam col·locar al damunt. Per tal que mantingués la forma vam omplir els dos buits del llaç amb paper de cuina que vam treure un cop es va assecar el fondant.




Un cop llest, en vam fer tres parts, una per cadascuna. Estava boníssim però, no ens enganyarem, la part de fondant és una bomba calòrica i atipa moltíssim!




>Per fer el pa de pessic

Ingredients:
3 ous
90g de sucre
90g de farina
1 culleradeta de royal

Preparació:
Primer de tot cal tenir els ous a temperatura ambient.
Batem els ous amb el sucre fins que dobli el volum.
Afegim poc a poc la farina tamitzada i prèviament barrejada amb el royal. L'anem incorporant gradualment amb l'espàtula fent moviments de baix cap a dalt.
Enfornem a 180ºC durant 20 minuts.
Deixem refredar i el farcim amb mermelada de préssec o del que tinguem en aquell moment.



1 comentari:

  1. He fet una bona volta pel teu bloc i tot el que hi he vist és fantàstic i molt ben treballat.

    ResponElimina