30 de maig 2011

RED VELVET CUPCAKES



Tenia en ment fer aquests cupcakes fa mooolt de temps...però sempre que em proposava fer-los i repassava receptes m'entraven els dubtes...què era allò del buttermilk i on ho podia trobar, a què equivalien en grams les mesures com "2.5 cups" en què estan escrites la major part de receptes, quin seria el tipus i la quantitat real de colorant alimentari a afegir (gastaria tot un pot de colorant com havia llegit???)...
Molts d'aquests dubtes es van anar aclarint poc a poc... El buttermilk el vaig trobar finalment al LIDL (es veu que és el mateix que afegir una cullerada de suc de llimona a la llet normal i deixar-ho reposar deu minuts), la conversió de les mesures a grams les vaig trobar pel món "blogger", i altres dubtes, com el del colorant, vaig decidir fer "prova i error" i, en cas que sortissin malament, ja tornaria a fer-los (però amb una culleradeta de colorant vermell en gel n'hi va haver prou)!




La manera de fer-los canvia en comparació amb els cupcakes que he fet fins ara... cal barrejar els ingredients secs per una banda i els humits per l'altra, i després incorporar poc a poc els secs als humits fins que quedin integrats.
La textura i color que agafa la barreja dels ingredients humits xoca una mica...és bastant líquida i d'un color que sembla, a primera vista, tot menys comestible!




La decoració va al gust de cadascú! Moltes de les receptes que he vist van decorades amb un frosting de formatge però, per motius de pes (odio el formatge!!!), les vaig decorar amb un buttercream de llimona i una cirera a joc amb les red velvet! Com que quedava molt blanc vaig tamitzar una mica de cacao en pols per damunt (com es veu a la primera foto)!





>Per fer la massa dels cupcakes

Ingredients: Per unes 12 cupcakes

Ingredients secs
175g de farina
150g de sucre
1 culleradeta de cacao en pols
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal

Ingredients humits
1 ou de mida gran
120ml d'oli d'oliva
125ml de buttermilk
una culleradeta de vinagre de poma
una culleradeta d'extracte fluid de vainilla
una culleradeta de colorant alimentari en gel vermell (Wilton Icing Colors Red Red)


Preparació:
Preescalfem el forn a 175ºC.
En un recipient, barregem els ingredients secs (farina, cacao, bicarbonat Na, sal i sucre) prèviament tamitzats.
En un altre barregem els humits (ou, oli, buttermilk, vinagre, vainilla, colorant). El colorant l'afegim en últim lloc per veure ben bé el color que agafa.
Tot seguit, incorporem un terç de la barreja seca sobre la humida i ho anem integrant. Fem el mateix amb la resta de la barreja, poc a poc, fins que queda una barreja homogènia.
Repartim la massa obtinguda entre els diferents motlles o papers per cupcakes omplint-los només dues terceres parts del seu volum per què, en fornejar-los, no sobresurtin massa.
Enfornar durant 15 minuts amb el forn amb aire.


>Pel fer el "buttercream"

Ingredients:
100g de mantega a T ambient
225 sucre glaç
1 cullerada de suc de llimona

Preparació:
Col·locar la mantega en un bol i batre-la fins que quedi enponjosa. Anar afegint el sucre glaç i el suc de llimona de manera gradual i baten-ho bé després de cada addició.
Abocar la crema de mantega dins una màniga pastissera amb la "boquilla" que ens agradi i decorar al gust.


2 comentaris:

  1. Dono fe que estàn boníssimes! Per no parlar de les fotos tan xules que adjuntes!!
    Hauras de provar de ferles de café!

    ResponElimina
  2. Hooola guapa,
    Muchas gracias por tu comentario, te deseo muchaaaaa suerte!!!!
    Me encantan estos cupcakes que has hecho, te han quedado preciosos con esas cereza, simples y elegantes!!!!!
    Bsssss.

    ResponElimina