27 de maig 2011

COQUES DE VIDRE




Després de provar de fer coques de vidre unes quantes vegades amb diferents receptes i que totes quedessin o massa dures o poc dolces... crec que aquest cop, per fi ha sortit un resultat decent... queden unes coques primes i cruixents que entren mooolt bé!
La recepta està treta del blog "la cuina de l'eri" que no coneixia però que la meva mare s'ha encarregat que conegués perquè volia fer aquestes coques fos com fos...i ja se sap el que diuen "el que la sigue..." i en aquest cas s'ha complert... ;)


Ingredients:
175g de farina de força
4g de sucre
4g de sal
8g de llevat fresc
13g de mantega a T ambient
90ml d'aigua tèbia

també ens farà falta...

oli d'oliva per sucar la massa
sucre per posar per sobre
pinyons
anís



Preparació:
Primer de tot desfem el llevat amb aigua tèbia.
En un recipient posem la farina, la mantega, la sal i el sucre i ho treballem amb les mans fins que quedi tot ben incorporat. Després anem afegint l'aigua amb el llevat dissolt, mica en mica, fins obtenir una massa homogènia.




Posem la massa sobre el marbre prèviament enfarinat i amassem durant una bona estona fins que la massa queda ben fina.
Emboliquem la massa amb un drap i la deixem reposar durant 10 minuts.
D'aquesta massa en podem fer 3 o 4 parts, cadascuna serà per fer una coca.
Amb l'ajuda del curró anirem estirant la massa fins que quedi ben fina. Li donarem la forma que més ens agradi i ho posarem sobre un làmina de silicona.
Pintem la coca amb oli d'oliva amb l'ajuda d'un pinzell de cuina.
Ara només queda posar-hi sucre i força pinyons per damunt.




Ho posem a coure al forn preescalfat a 190ºC durant 10-15 minuts.
Es fan molt ràpid així que haurem d'estar atents!
Quan ja casi estan les treurem del forn, les ruixarem amb una mica d'anís i les hi tornarem a posar un parell de minuts per a que acabin d'agafar un color torradet.






1 comentari: